εξαρτημα για μπουκλες
κελλυ ταγια
Και οι επιβαρύνσεις αυτές μόνον αμελητέες δεν είναι. Με το νέο ασφαλιστικό ακόμη και κάποιος που διαθέτει μπλοκάκι, αλλά έχει μηδενικό εισόδημα από τη δραστηριότητα που συνδέεται με αυτό, υποχρεούται να πληρώσει ασφαλιστική εισφορά 168 ευρώ μηνιαίως! Αυτό από μόνο του συνεπάγεται πρόσθετη επιβάρυνση 2.016 ευρώ ετησίως, στην οποία εάν προστεθεί το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ, ο λογαριασμός εκτοξεύεται στα 2.666 ευρώ ! Έτσι, με το που θα κλείσει το μπλοκάκι ξέρει αυτομάτως πως έχει γλυτώσει από επιβαρύνσεις τουλάχιστον 2.666 ευρώ !
Το παραπάνω ποσό δεν λαμβάνει υπόψη το φόρο εισοδήματος που καλείται από την 1η Ιανουαρίου 2017 να πληρώσει ο φορολογούμενος με μπλοκάκι, καθώς πλέον το εισόδημα από Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αθροίζεται με το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών. Έτσι, ο φόρος με βάση την ενιαία φορολογική κλίμακα κλιμακώνεται από 22% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, μέχρι και 45% για εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ για το συνολικό εισόδημα, που προέρχεται από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σχηματικά αυτό σημαίνει ότι για μηνιαία μικτή αμοιβή 1.000 ευρώ στον φορολογούμενο που πληρώνεται με μπλοκάκι θα μένουν καθαρά 570 ευρώ, ενώ τα 430 θα πηγαίνουν για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Όσο αυξάνονται τα εισοδήματα και οι πηγές προελεύσεως τους, αυξάνονται και οι επιβαρύνσεις. Για παράδειγμα μισθωτός με ετήσιο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 20.000 ευρώ που διαθέτει και μπλοκάκι από το οποίο έχει ετήσιο καθαρό εισόδημα 10.000 ευρώ θα κληθεί εφέτος να πληρώσει ασφαλιστική εισφορά (26,95%), φόρο εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης συνολικού ύψους 9.521 ευρώ, όταν πέρυσι κατέβαλε 5.970 ευρώ!
https://icktmuuf.blogspot.com/2019/03/blog-post_47.html
ητα βητα ελευσινα τηλ
Πως κλείνει το μπλοκάκι
ητα βητα ελευσινα τηλ
Η δήλωση διακοπής δραστηριοτήτων θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον υποβληθεί στην αρμόδια εφορίας εντός 30 ημερών από την ημέρα πραγματικής παύσης των δραστηριοτήτων. Αυτό απλά σημαίνει ότι όσοι διέκοψαν τις εργασίες τους στις 31 Δεκεμβρίου 2016 έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017 για να κλείσουν τα βιβλία τους χωρίς να τους επιβληθεί πρόστιμο. Εάν ωστόσο η δήλωση τους υποβληθεί μετά την πάροδο των 30 ημερών, ήτοι μετά τις 30/1, θα θεωρείται εκπρόθεσμη και ο φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 100 ευρώ.
Η διαδικασία της διακοπής δραστηριότητας είναι σχετικά απλή και μπορεί να τελειώσει ακόμη και με μια επίσκεψη στην εφορία αν ο φορολογούμενος δεν έχει φορολογικές εκκρεμότητες.
Comments
Post a Comment