Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε το λιμάνι, μέσω του οποίου διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εμπορευμάτων και της βοήθειας που μπαίνουν στη χώρα, να μείνει ανοιχτό, για να αποφευχθεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη, που ήδη χαρακτηρίζεται η «χειρότερη στον κόσμο».
συλλογος σκληρυνσης κατα πλακας
Το λιμάνι παραμένει ανοικτό παρά τις εχθροπραξίες, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Νταούντ Φάντελ.
https://mggenitx.blogspot.com/2019/03/blog-post_102.html
Κατά στρατιωτικές και ιατρικές πηγές, μάχες εκτυλίσσονται περίπου 2 χιλιόμετρα από την είσοδο του αεροδρομίου της πόλης, στο νότιο τμήμα της.
«Δεν προσεγγίζουμε το λιμάνι» ακόμη, και «δεν έχουμε την πρόθεση να καταστρέψουμε τις υποδομές» του, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης Χάλεντ Αλγεμένι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη. Οι επιχειρήσεις διεξάγονται «σε μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, όχι όμως στο λιμάνι. Το λιμάνι είναι εντελώς εκτός (της ζώνης) των επιχειρήσεων» σε αυτή τη φάση, επέμεινε ο ίδιος.
αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων 2014
καλες ταινιες του 2017
συλλογος σκληρυνσης κατα πλακας
Τρία επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που επενέβη το 2015 στον πόλεμο στο πλευρό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, υποστήριζαν τις επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.
Οι σιίτες αντάρτες Χούτι προβάλλουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σθεναρή αντίσταση στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις. Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλούς στρατιώτες, ανέφεραν τραυματιοφορείς.
Ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι μετέβη την Πέμπτη στο Άντεν, προσωρινή πρωτεύουσα και έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησής του. Επρόκειτο για την πρώτη του επίσκεψη στην εμπόλεμη χώρα έπειτα από έναν χρόνο και πλέον.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SABA, ο Χάντι, ο οποίος ζει εξόριστος στο Ριάντ εδώ και χρόνια, πήγε στο Άντεν για να «επιβλέψει» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Χοντάιντα.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην Αλ Ντουράιμι, νότια του αεροδρομίου της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας, είδε ασθενοφόρα να διακομίζουν νεκρούς και τραυματίες στρατιωτικούς και ενισχύσεις να κινούνται προς το μέτωπο.
Σύμφωνα με το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC), πολλοί κάτοικοι στην πόλη Χοντάιντα είναι αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους, την ώρα που οι βομβαρδισμοί ακούγονται να πλησιάζουν όλο και περισσότερο.
Στη Χοντάιντα ζουν περίπου 600.000 κάτοικοι, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, κατά εκτιμήσεις του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).
Comments
Post a Comment