Skip to main content

παραδοσιακη κουζινα λευκαδα

μηχανισμοι δρασης αντιμικροβιακων φαρμακων
παραδοσιακη κουζινα λευκαδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, το 84% των μαθητών του δημοτικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαθαίνει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 19 εκατομμύρια μαθητών. Παράλληλα, ένα εκατομμύριο μαθητών, περίπου το 5% του συνόλου, μαθαίνει δύο ή περισσότερες γλώσσες.


Σύμφωνα με τα στοιχεία (τα πιο πρόσφατα του 2015), η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ στην κατηγορία των μαθητών που μαθαίνουν δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Συγκεκριμένα, το 28,9% των μαθητών δημοτικού στην Ελλάδα, μαθαίνει δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο Λουξεμβούργο που έρχεται πρώτο στην κατάταξη, ανέρχεται στο 83,7% και στην Εσθονία που είναι δεύτερη, στο 30,7%.


https://vskeygsh.blogspot.com/2019/04/blog-post_54.html

Στον αντίποδα, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Σλοβενία, όπου λιγότεροι από τους μισούς μαθητές μαθαίνουν κάποια ξένη γλώσσα (ποσοστά 35,4%, 36,7%, 42,9% και 49,8% αντίστοιχα). Εξάλλου, αν και η Μεγ. Βρετανία βαίνει προς αποχώρηση από την Ένωση, η αγγλική γλώσσα είναι μακράν η πιο δημοφιλής ξένη γλώσσα για τους μαθητές δημοτικού της ΕΕ, καθώς τη μαθαίνει το 83,5% αυτών (17,5 εκατομμύρια). Η γαλλική γλώσσα έρχεται δεύτερη, με ποσοστό 4,8% (800.000 μαθητές) και ακολουθούν η γερμανική με 3,9% (700.000 μαθητές), η ισπανική με 0,6% (100.000 μαθητές), η ρωσική με 0,3% (54.000 μαθητές) και η ιταλική με 0,2% (33.000 μαθητές).


https://naygrgqk.blogspot.com/2019/05/blog-post_3.html

Αξίζει να επισημανθεί, ότι τα υψηλότερα ποσοστά εκμάθησης γαλλικών καταγράφονται στο Λουξεμβούργο (83,5% των μαθητών), την Ελλάδα (15,8%) και τη Ρουμανία (15,2%).


Σημειωτέον, στην ευρωπαϊκή ήπειρο ομιλούνται περισσότερες από 200 ευρωπαϊκές γλώσσες, (24 από τις οποίες είναι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης), περίπου 60 περιφερειακές/μειονοτικές και πολλές άλλες γλώσσες, τις οποίες «έφεραν» μαζί τους πρόσφυγες και μετανάστες. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι εντός των συνόρων της Ένωσης ζουν σήμερα τουλάχιστον 175 εθνότητες.




παραδοσιακη κουζινα λευκαδα
τοπικη ωρα πορτογαλιας

Comments

Popular posts from this blog

ακυροτητα ποινικης διωξης

https://smiucgkm.blogspot.com/2019/03/blog-post_65.html ακυροτητα ποινικης διωξης Οι περισσότεροι άυπνοι από την Κυριακή, όταν ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο. Έσπευσαν εκεί πρώτα και συνέχισαν όπου πήγαινε η φωτιά. Κοντά τους οι κάτοικοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και παρείχαν πολύτιμη βοήθεια, καθότι γνώριζαν τα περάσματα, άνοιγαν τις πόρτες τους, βοηθούσαν με ό, τι μέσο διέθεταν για να σβήσουν οι φωτιές, ειδοποιούσαν για οτιδήποτε νέο συνέβαινε. Στον οικισμό Μετόχι-Ρη, οι φλόγες «έφεραν βόλτα» τα σπίτια κατακαίγοντας όποια βλάστηση υπήρχε γύρω. Μάλιστα, η περιοχή ήρθε αντιμέτωπη με δυο διαφορετικά μέτωπα σε διάστημα 18 ωρών. Τελικά, κατάφεραν να τη σταματήσουν στις 3 τα ξημερώματα, στην είσοδο ενός σπιτιού, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης, μόνιμος κάτοικος στο Μετόχι-Ρη. https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/04/blog-post_39.html seven νεα σμυρνη τηλεφωνο Ακόμα όμως παραμένουν σε εγρήγορση κάτοικοι και πυροσβέστες. Ο Νίκος Καραμίτζος από την Άνοιξη και ο Γιάνν

οστεοπόρωση στους ανδρες

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/04/blog-post_90.html συνεντευξη απο ενα βρυκολακα οστεοπόρωση στους ανδρες Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός και οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς ο δράστης φαίνεται πως έχει διαφύγει. πως το χνουδι γινεται τριχα Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα έχουν τραυματιστεί ή αν υπάρχουν θύματα. https://anolrrhx.blogspot.com/2019/04/blog-post_83.html οστεοπόρωση στους ανδρες #Breaking: we just heard gunshots in the distance. Police are now closing Colorado at otero. We are moving to the media staging area. @DenverChannel pic.twitter.com/7sZi7LjBiP — Meghan Lopez (@Meghan_Lopez) 31 Δεκεμβρίου 2017

παραδίδων ή παραδούσ

https://xzjiotqy.blogspot.com/2019/03/blog-post_40.html https://anolrrhx.blogspot.com/2019/05/blog-post_43.html Μέσα στο καλοκαίρι ο Στρατός Ξηράς θα έχει στη διάθεση του τα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης τύπου «OH-58D Kiowa Warrior» θα οποία θα αναβαθμίσουν την παρουσία της Ελλάδας στα νησιά μας και βεβαίως στην επιτήρηση του εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών. παραδίδων ή παραδούσ Το ΓΕΣ εκτιμά ότι επιχειρησιακά βολεύει να αναπτυχθούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη και την ίδια στιγμή επιτρέπει να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διέθετε ο Ελληνικός Στρατος πέραν βεβαίως των Apache. μηλος ψησιμο στην αμμο παραδίδων ή παραδούσ Διαβάστε περισσότερα στο iellada.gr ομαδα λαμιας παικτες