Skip to main content

δ δημοτικου βιβλιο

δ δημοτικου βιβλιο
Δασοφύλακες: Η μάχη χάθηκε στην Πεντέλη - Υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία

Για επιχειρησιακές ευθύνες κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών κάνουν λόγο οι Δασοφύλακες, σε ανακοίνωσή τους για την τραγωδία στην Αττική


Όπως αναφέρουν, η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη και πριν η φωτιά φτάσει στον Νέο Βουτζά.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σε ό, τι αφορά την πυρκαγιά στην Κινέτα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων επισημαίνει ότι έγιναν στάχτη 60.000 στρέμματα πευκοδάσους, αλλά και το μοναδικό ελατοδάσος των Γερανείων.

Οι δασοφύλακες σημειώνουν μάλιστα ότι τώρα πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη για την απόδοση αυτών των ευθυνών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων και τα 1.000 περίπου μέλη εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Όλοι οι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι τόσο από την τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και από την άδικη και αβάσταχτη απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής και σεβασμό στους νεκρούς και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους όσους έχασαν τις περιουσίες τους, μιας και δικοί μας συνάδελφοι συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που απώλεσαν τους κόπους μιας ζωής.

Όσο για την απόδοση ευθυνών τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις επιχειρησιακές ευθύνες, που κι αυτές υπάρχουν (και θα αποδοθούν πιστεύουμε) μιας και κατά την άποψή μας (που πηγάζουν από χρόνια εμπειρίας στα μέτωπα των πυρκαγιών) θεωρούμε ότι η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη και πριν αυτή φτάσει στον Ν. Βουτζά. Όσο για την περίπτωση της Κινέτας να αναφέρουμε μόνο το γεγονός ότι 60.000 στρέμματα καμένου πευκοδάσους και ανάμεσά τους και το μοναδικό ελατοδάσος των Γερανείων είναι παρελθόν, μας θλίβει και μας θυμώνει ταυτόχρονα.

Η θλίψη και ο πόνος μας από την απώλεια ανθρώπινων ζωών ουσιαστικά ποτέ δεν ξεπερνιόνται. Ευχόμαστε μόνο οι συνέπειες στο περιβάλλον από την οικολογική καταστροφή να μην έχουν περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες σε περιουσίες ή ζωές.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κηδέψουμε τους νεκρούς μας με τιμή, χωρίς να ξεχάσουμε και (όταν καταλαγιάσει ο ανείπωτος πόνος) να ακούσουμε επιτέλους με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τις επιστημονικές αναλύσεις και προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Η Ομοσπονδία Δασοφυλάκων συναισθανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών, δηλώνει έτοιμη να προσέλθει σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο με προτάσεις και ιδέες συμβάλλοντας έτσι στη χάραξη μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής για τις δασικές πυρκαγιές.

Δεν θα ξεχάσουμε»



δ δημοτικου βιβλιο
αποχρωσεις του μπλε για τοιχους
η δαφνη πυροβολησε τον μαρκο
https://qxssdfne.blogspot.com/2019/04/blog-post_150.html
https://aqldyalu.blogspot.com/2019/03/blog-post_116.html

Comments

Popular posts from this blog

ακυροτητα ποινικης διωξης

https://smiucgkm.blogspot.com/2019/03/blog-post_65.html ακυροτητα ποινικης διωξης Οι περισσότεροι άυπνοι από την Κυριακή, όταν ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο. Έσπευσαν εκεί πρώτα και συνέχισαν όπου πήγαινε η φωτιά. Κοντά τους οι κάτοικοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και παρείχαν πολύτιμη βοήθεια, καθότι γνώριζαν τα περάσματα, άνοιγαν τις πόρτες τους, βοηθούσαν με ό, τι μέσο διέθεταν για να σβήσουν οι φωτιές, ειδοποιούσαν για οτιδήποτε νέο συνέβαινε. Στον οικισμό Μετόχι-Ρη, οι φλόγες «έφεραν βόλτα» τα σπίτια κατακαίγοντας όποια βλάστηση υπήρχε γύρω. Μάλιστα, η περιοχή ήρθε αντιμέτωπη με δυο διαφορετικά μέτωπα σε διάστημα 18 ωρών. Τελικά, κατάφεραν να τη σταματήσουν στις 3 τα ξημερώματα, στην είσοδο ενός σπιτιού, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης, μόνιμος κάτοικος στο Μετόχι-Ρη. https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/04/blog-post_39.html seven νεα σμυρνη τηλεφωνο Ακόμα όμως παραμένουν σε εγρήγορση κάτοικοι και πυροσβέστες. Ο Νίκος Καραμίτζος από την Άνοιξη και ο Γιάνν

οστεοπόρωση στους ανδρες

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/04/blog-post_90.html συνεντευξη απο ενα βρυκολακα οστεοπόρωση στους ανδρες Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός και οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς ο δράστης φαίνεται πως έχει διαφύγει. πως το χνουδι γινεται τριχα Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα έχουν τραυματιστεί ή αν υπάρχουν θύματα. https://anolrrhx.blogspot.com/2019/04/blog-post_83.html οστεοπόρωση στους ανδρες #Breaking: we just heard gunshots in the distance. Police are now closing Colorado at otero. We are moving to the media staging area. @DenverChannel pic.twitter.com/7sZi7LjBiP — Meghan Lopez (@Meghan_Lopez) 31 Δεκεμβρίου 2017

παραδίδων ή παραδούσ

https://xzjiotqy.blogspot.com/2019/03/blog-post_40.html https://anolrrhx.blogspot.com/2019/05/blog-post_43.html Μέσα στο καλοκαίρι ο Στρατός Ξηράς θα έχει στη διάθεση του τα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης τύπου «OH-58D Kiowa Warrior» θα οποία θα αναβαθμίσουν την παρουσία της Ελλάδας στα νησιά μας και βεβαίως στην επιτήρηση του εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών. παραδίδων ή παραδούσ Το ΓΕΣ εκτιμά ότι επιχειρησιακά βολεύει να αναπτυχθούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη και την ίδια στιγμή επιτρέπει να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διέθετε ο Ελληνικός Στρατος πέραν βεβαίως των Apache. μηλος ψησιμο στην αμμο παραδίδων ή παραδούσ Διαβάστε περισσότερα στο iellada.gr ομαδα λαμιας παικτες