Skip to main content

μαρια λεμονια βιογραφικο

https://wfmfieyy.blogspot.com/2019/05/blog-post_8.html
Θεσπρωτία: Το ζευγάρι ηλικιωμένων και το μυστικό που έκρυβαν στα δύο τους σπίτια (pics)

Οι δύο συνταξιούχοι είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων αλλά και παράνομα όπλα.


μαρια λεμονια βιογραφικο

Στην κατοχή του ζευγαριού, οι οποίοι είναι Γερμανοί, ηλικίας και ζουν περίπου 30 χρόνια στην περιοχή Πέρδικας Θεσπρωτίας, βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων, καθώς επίσης και παράνομος οπλισμός.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το ανδρόγυνο διατηρούσε δύο κατοικίες, στην μία εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία και τα όπλα, ενώ στην άλλη εντοπίσθηκε παράνομο εργαστήριο κατασκευής εκμαγείων αρχαίων αντικειμένων.

astynomia arhaiokaphlia7

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr


https://llfbpxnc.blogspot.com/2019/03/blog-post_37.html

μαντονα ντι καμπιλιο

μαρια λεμονια βιογραφικο

Σε βάρος των δύο συνταξιούχων, που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία περί παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ραδιοσταθμών.

Ειδικότερα, κατά της διάρκεια έρευνας αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων στα δύο σπίτια του ζεύγους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο ένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• άνω τμήμα αμφορέα, το οποίο χρονολογείται μεταξύ των ετών 200 π. Χ. έως 100 μ. Χ.,

• χοντροειδές αγγείο, το οποίο χρονολογείται μεταξύ των ετών 500 π. Χ. έως 200 π. Χ.,

• ολόκληρος ακέραιος αμφορέας, ο οποίος χρονολογείται μεταξύ των ετών 200 π. Χ. έως 100 μ. Χ.,

• ακέραιος αμφορέας με τις λαβές του εκ των οποίων η μία είναι σπασμένη, ο οποίος χρονολογείται μεταξύ των ετών 400 π. Χ. έως 200 π. Χ.,

• λαβή αμφορέα και τμήμα από λαιμό και λαβές μικρού αμφορέα,

• βάση ανοικτού αγγείου,

• θραύσμα λαιμού Πυθοαμφορέα, το οποίο χρονολογείται περίπου στο έτος 1000 μ. Χ.,

• δύο ασημένια νομίσματα Μακεδονικής Ελληνιστικής εποχής, τα οποία χρονολογούνται περίπου το έτος 400 π. Χ.,

• δερμάτινη ζώνη με ένθετα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία, η οποία χρονολογείται μεταξύ των ετών 1800 έως 1900 μ. Χ.,

• μικρή μεταλλική κυλινδρική θήκη - μενταγιόν, η οποία χρονολογείται περίπου το έτος 1800 μ. Χ.,

• δύο εξαρτήματα παραδοσιακής φορεσιάς, η οποία χρονολογείται περίπου το έτος 1800 μ. Χ.,

• δύο βραχιόλια, τα οποία χρονολογούνται περίπου το έτος 1800 μ. Χ.,

• μεταλλικό δαχτυλίδι, το οποίο χρονολογείται περίπου το έτος 1800 μ. Χ.,

• δίκαννο λειόκαννο κυνηγετικό όπλο με προσαρμοσμένο φακό,

• πιστόλι beretta, διαμετρήματος 7,65 mm και δύο γεμιστήρες με 15 φυσίγγια,

• ραβδωτό τυφέκιο μάρκας erma - werke, διαμετρήματος 0,22΄' long, με γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια καθώς και σιγαστήρα και διόπτρα,

• 63 φυσίγγια, διαμετρήματος 7,65 mm,

• 795 φυσίγγια, διαμετρήματος 0,22 ιντσών, και

• φορητός ασύρματος - πομποδέκτης.

Επάνω στα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν ταμπέλες αναλυτικής περιγραφής τους και χρονολογίας.

Ο αρχαιολόγος Στέφανος Βασιλειάδης, ο οποίος εκλήθη να αξιολογήσει τα αντικείμενα, είπε πως πιθανόν να έχουν ανασυρθεί από ναυάγιο για εμπορικούς αμφορείς από τους οποίους επιβεβαιώνονται οι εμπορικές σχέσεις των Θεσπρωτών με άλλες αρχαίες πόλεις.

Στο δεύτερο οίκημα των ζεύγους των αλλοδαπών εντοπίσθηκε παράνομο εργαστήριο κατασκευής εκμαγείων αρχαίων αντικειμένων, με 12 εκμαγεία, απεικονίζοντα ανδρική μορφή και μήτρα κατασκευής τους, καθώς και πλάκα με ανάγλυφη διακόσμηση φτιαγμένη από εκμαγείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αντικειμένων. Τα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, ενώ τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών: Ελληνική Αστυνομία

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Φόβοι για απόβαση των Τούρκων στο Καστελλόριζο

Δημοσκόπηση: Όλα ανοιχτά στο πολιτικό σκηνικό - Κλείνει και άλλο η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Θεσπρωτία: Το ζευγάρι ηλικιωμένων και το μυστικό που έκρυβαν στα δύο τους σπίτια (pics)
01
Θεσπρωτία: Το ζευγάρι ηλικιωμένων και το μυστικό που έκρυβαν στα δύο τους σπίτια (pics)


























trixie σκυλος

Comments

Popular posts from this blog

ακυροτητα ποινικης διωξης

https://smiucgkm.blogspot.com/2019/03/blog-post_65.html ακυροτητα ποινικης διωξης Οι περισσότεροι άυπνοι από την Κυριακή, όταν ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο. Έσπευσαν εκεί πρώτα και συνέχισαν όπου πήγαινε η φωτιά. Κοντά τους οι κάτοικοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και παρείχαν πολύτιμη βοήθεια, καθότι γνώριζαν τα περάσματα, άνοιγαν τις πόρτες τους, βοηθούσαν με ό, τι μέσο διέθεταν για να σβήσουν οι φωτιές, ειδοποιούσαν για οτιδήποτε νέο συνέβαινε. Στον οικισμό Μετόχι-Ρη, οι φλόγες «έφεραν βόλτα» τα σπίτια κατακαίγοντας όποια βλάστηση υπήρχε γύρω. Μάλιστα, η περιοχή ήρθε αντιμέτωπη με δυο διαφορετικά μέτωπα σε διάστημα 18 ωρών. Τελικά, κατάφεραν να τη σταματήσουν στις 3 τα ξημερώματα, στην είσοδο ενός σπιτιού, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης, μόνιμος κάτοικος στο Μετόχι-Ρη. https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/04/blog-post_39.html seven νεα σμυρνη τηλεφωνο Ακόμα όμως παραμένουν σε εγρήγορση κάτοικοι και πυροσβέστες. Ο Νίκος Καραμίτζος από την Άνοιξη και ο Γιάνν

παραδίδων ή παραδούσ

https://xzjiotqy.blogspot.com/2019/03/blog-post_40.html https://anolrrhx.blogspot.com/2019/05/blog-post_43.html Μέσα στο καλοκαίρι ο Στρατός Ξηράς θα έχει στη διάθεση του τα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης τύπου «OH-58D Kiowa Warrior» θα οποία θα αναβαθμίσουν την παρουσία της Ελλάδας στα νησιά μας και βεβαίως στην επιτήρηση του εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών. παραδίδων ή παραδούσ Το ΓΕΣ εκτιμά ότι επιχειρησιακά βολεύει να αναπτυχθούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη και την ίδια στιγμή επιτρέπει να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διέθετε ο Ελληνικός Στρατος πέραν βεβαίως των Apache. μηλος ψησιμο στην αμμο παραδίδων ή παραδούσ Διαβάστε περισσότερα στο iellada.gr ομαδα λαμιας παικτες

οστεοπόρωση στους ανδρες

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/04/blog-post_90.html συνεντευξη απο ενα βρυκολακα οστεοπόρωση στους ανδρες Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός και οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς ο δράστης φαίνεται πως έχει διαφύγει. πως το χνουδι γινεται τριχα Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα έχουν τραυματιστεί ή αν υπάρχουν θύματα. https://anolrrhx.blogspot.com/2019/04/blog-post_83.html οστεοπόρωση στους ανδρες #Breaking: we just heard gunshots in the distance. Police are now closing Colorado at otero. We are moving to the media staging area. @DenverChannel pic.twitter.com/7sZi7LjBiP — Meghan Lopez (@Meghan_Lopez) 31 Δεκεμβρίου 2017