Skip to main content

περιληψη του βιβλιου δον κιχωτης

https://racnascy.blogspot.com/2019/05/blog-post_37.html
αιγινα θεατρο
συριζα και ναρκωτικα

Θέλοντας να συνοψίσει το περιεχόμενο των συζητήσεων του ΔΝΤ τόσο με τους ΕΚΤ, ESM και ΕΕ, όσο και με την ελληνική κυβέρνηση, η πηγή ξεκαθάρισε πως θα ήταν λάθος να δει κανείς τις διαπραγματεύσεις αποσπασματικά και να τις αποκόψει από το ιστορικό τους πλαίσιο.



«Πρέπει να καταλάβετε πως το ΔΝΤ δεν ζητά τυχαία να μειωθούν τα πλεονάσματα σε μεσοπρόθεσμη βάση στο 1,5% του ΑΕΠ. Το κάνει αυτό βάσει της εμπειρίας του με την Ελλάδα. Μιας εμπειρίας που περιλαμβάνει 16 αξιολογήσεις μέσα σε 7 χρόνια εκ των οποίων μόλις το 15% ήταν εντός του στόχου», τονίζει η πηγή.


https://lspeahlm.blogspot.com/2019/03/blog-post_78.html

Η εμπειρία του δεύτερου προγράμματος



Για το θέμα πρώην πολιτικός που πρωταγωνίστησε στις διαβουλεύσεις για το PSI εξηγεί πως αυτό που κάνει το Ταμείο σήμερα είναι απλά να κρατά μια πιο επιφυλακτική στάση έναντι των όσων υποστηρίζουν πως μπορούν να επιτύχουν Έλληνες και Ευρωπαίοι. Αποκαλύπτει μάλιστα και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο του παρελθόντος που δικαιολογεί τη συμπεριφορά της ηγεσίας του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:


«Στις 21 Φεβρουαρίου 2012 όταν συμφωνήθηκε το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδος - το οποίο συνοδεύθηκε με το κούρεμα του χρέους των ιδιωτών το ΔΝΤ – το Ταμείο είχε χαρακτηρίσει ως εξαιρετικά φιλόδοξο το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε τοποθετηθεί στο 4,5% του ΑΕΠ. Ωστόσο, Έλληνες και Ευρωπαίοι διαφωνούσαν και έλεγαν ότι μπορούν να τον επιτύχουν. Όταν τα στελέχη του ΔΝΤ ζήτησαν από Ελλάδα και Ευρώπη να δείξουν πως θα επιτευχθεί ο στόχος, δηλαδή το μείγμα των μέτρων, τότε όλοι έπεσαν επάνω τους, επικρίνοντας το ΔΝΤ πως επιμένει στη λιτότητα. Αλλά ήταν οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα που αποδέχτηκαν τότε το στόχο».


Ο δημοσιονομικός κόφτης


Κυβερνητικό στέλεχος αναγνωρίζει πως το ΔΝΤ δεσμεύεται εκ του ρόλου του και δεν μπορεί να πει δημοσίως πως οι στόχοι για το πλεόνασμα δεν θα βγουν, ειδικά χωρίς να δώσει πρώτα μια ευκαιρία στους Έλληνες να αποδείξουν πως μπορούν να το κάνουν. Ο μηχανισμός που θεσπίστηκε το Μάιο και προβλέπει το δημοσιονομικό κόφτη σχετίζεται με την ευκαιρία αυτή. Είναι δε πιθανόν ο κόφτης να ισχύσει και για τα έτη μετά το 2018, εάν υπάρξει συμφωνία επί τούτου. Το CNN Greece απευθύνθηκε για το ζήτημα του κόφτη σε εκπρόσωπο του ΔΝΤ, αλλά εκείνος απάντησε «κανένα σχόλιο».


«Το ΔΝΤ θεωρεί πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται δεν υποστηρίζουν μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από το 1,5% του ΑΕΠ. Εάν η Ελλάδα συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους της σε πιο φιλόδοξους στόχους σε σχέση με το πλεόνασμα, δηλαδή σε 3,5% ή και 2,5% του ΑΕΠ, τότε το Ταμείο θέλει να δει τα μέτρα που θα καλύψουν τη διαφορά. Δεν ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα να έχει πιο φιλόδοξους στόχους. Είναι ζήτημα επιλογής. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το επιλύσουν η Ελλάδα και οι εταίροι της. Μεγαλύτερο πλεόνασμα σημαίνει μικρότερη ελάφρυνση χρέους εκ μέρους των Ευρωπαίων. Η Ευρώπη ρίχνει το βάρος στην Ελλάδα και όχι το ΔΝΤ», ξεκαθαρίζει σχετικά ανώτατη τραπεζική πηγή.


Επαναλαμβάνοντας απόψεις που το ΔΝΤ έχει διατυπώσει δημοσίως, η ίδια πηγή, αποσαφηνίζει πως ακόμη και με τους χαμηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα (1,5%) πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις σε φορολογία και ασφαλιστικό.«Οι φοροαπαλλαγές που δίνονται στο 55% των νοικοκυριών είναι ένα στοιχείο που δείχνει γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει επαρκή στήριξη σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος είναι πανευρωπαϊκά το πλέον δαπανηρό από άποψης κρατικής επιχορήγησης. Η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από την 1η Ιανουαρίου 2017 είναι μια πρόκληση και η επιτυχία του εγχειρήματος δεν είναι διασφαλισμένη. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σε κάθε περίπτωση η ασφαλιστική και της φορολογική μεταρρύθμιση μπορούν να δρομολογηθούν με πολλούς τρόπους και άπτεται της Ελλάδας να αποφασίσει», ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας πως στα εργασιακά το «ακανθώδες» ζήτημα δεν είναι τόσο οι ομαδικές απολύσεις, όσο το τι θα συμβεί με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.




περιληψη του βιβλιου δον κιχωτης
περιληψη του βιβλιου δον κιχωτης

Comments

Popular posts from this blog

ακυροτητα ποινικης διωξης

https://smiucgkm.blogspot.com/2019/03/blog-post_65.html ακυροτητα ποινικης διωξης Οι περισσότεροι άυπνοι από την Κυριακή, όταν ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο. Έσπευσαν εκεί πρώτα και συνέχισαν όπου πήγαινε η φωτιά. Κοντά τους οι κάτοικοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και παρείχαν πολύτιμη βοήθεια, καθότι γνώριζαν τα περάσματα, άνοιγαν τις πόρτες τους, βοηθούσαν με ό, τι μέσο διέθεταν για να σβήσουν οι φωτιές, ειδοποιούσαν για οτιδήποτε νέο συνέβαινε. Στον οικισμό Μετόχι-Ρη, οι φλόγες «έφεραν βόλτα» τα σπίτια κατακαίγοντας όποια βλάστηση υπήρχε γύρω. Μάλιστα, η περιοχή ήρθε αντιμέτωπη με δυο διαφορετικά μέτωπα σε διάστημα 18 ωρών. Τελικά, κατάφεραν να τη σταματήσουν στις 3 τα ξημερώματα, στην είσοδο ενός σπιτιού, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης, μόνιμος κάτοικος στο Μετόχι-Ρη. https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/04/blog-post_39.html seven νεα σμυρνη τηλεφωνο Ακόμα όμως παραμένουν σε εγρήγορση κάτοικοι και πυροσβέστες. Ο Νίκος Καραμίτζος από την Άνοιξη και ο Γιάνν

οστεοπόρωση στους ανδρες

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/04/blog-post_90.html συνεντευξη απο ενα βρυκολακα οστεοπόρωση στους ανδρες Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός και οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς ο δράστης φαίνεται πως έχει διαφύγει. πως το χνουδι γινεται τριχα Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα έχουν τραυματιστεί ή αν υπάρχουν θύματα. https://anolrrhx.blogspot.com/2019/04/blog-post_83.html οστεοπόρωση στους ανδρες #Breaking: we just heard gunshots in the distance. Police are now closing Colorado at otero. We are moving to the media staging area. @DenverChannel pic.twitter.com/7sZi7LjBiP — Meghan Lopez (@Meghan_Lopez) 31 Δεκεμβρίου 2017

παραδίδων ή παραδούσ

https://xzjiotqy.blogspot.com/2019/03/blog-post_40.html https://anolrrhx.blogspot.com/2019/05/blog-post_43.html Μέσα στο καλοκαίρι ο Στρατός Ξηράς θα έχει στη διάθεση του τα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης τύπου «OH-58D Kiowa Warrior» θα οποία θα αναβαθμίσουν την παρουσία της Ελλάδας στα νησιά μας και βεβαίως στην επιτήρηση του εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών. παραδίδων ή παραδούσ Το ΓΕΣ εκτιμά ότι επιχειρησιακά βολεύει να αναπτυχθούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη και την ίδια στιγμή επιτρέπει να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διέθετε ο Ελληνικός Στρατος πέραν βεβαίως των Apache. μηλος ψησιμο στην αμμο παραδίδων ή παραδούσ Διαβάστε περισσότερα στο iellada.gr ομαδα λαμιας παικτες